Literatura

~ PRZESTRZENIE NIEWIARYGODNE (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

      ~ PRZESTRZENIE NIEWIARYGODNE
 
      U brzegu zwierciadła jeziora 
 w przestrzeniach niewiarygodnych
 gdzie świat jest żywszy
 i przestronniejszy
 październikowa świta słoneczność 
 w soczystych błękitach
 ciało czułość przenika 
 dotyka pieleszy marzeń
 serce rozjaśniają promienie
 w serenadzie splotu wydarzeń
 
      Wzdłuż brzegu zwierciadła jeziora 
 płyną obłoki… i gasną
 obłoki o kształtach niejasnych 
 płyną w niejasność
 w bezsenność przez okamgnienie 
 przez uniwersum słów
 smutne westchnienie
 to wszystko też we mnie istnieje 
 nie istnieje poza mną
 
⊰Ҝற$⊱……………………………………………………Jezioro Ruduskie - 15 października '2O                                                                    

 


słaby+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 23 pazdziernika 2020, 12:14
...te fatalne to w drodze rewanżu i muszę przyznać, że chuj mnie to daje, ale wychodzi na to, że szarszewskiemu podnosi adrenalinkę lub co innego
przysłano: 16 pazdziernika 2020 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca