~ DZIERŻAWCA WSZECHŚWIATA
Na przekątnej monstrum
pożądliwego czasu
wibracji zapomnień i zapamiętań
mrących kwiatów… zapominajek
pośród wirujących w danse macabre
bezmyślnym kręgu
podobnych Słońcu
nieżywych kamieni
porażony brzemieniem absurdu wieczności
utraconych pragnień
niepomiernych żądz
przystanął nicestwem spłoszony
zmurszały zegar…
dzierżawca wszechświata
i jak żebraczy rozpustnik
nie umie wrócić
po swych męczeńsko ponumerowanych śladach
bezwładnie obróconych w proch
⊰Ҝற$⊱…………………………………………………………………… Jezioro Ruduskie - 17 października '2O