Literatura

origami (wiersz)

Yaro

papierowe składam origami
chowam niebo do koperty
bez znaczka bez adresu
przecież mnie dobrze znasz

 

wysyłam do ciebie
w chmurach twoje imię zapisane nie od dziś
brzmisz znajomo jak dźwięk kosmosu

chce mi się żyć gdy na szyi czuję twój oddech


wszystko oddam serce koloru maków
w zielonym śnie w ogrodzie bez słów

zapamiętaj że ja nie jestem wiatrem
jak piaskiem w oczy nie wiem dlaczego


kończy się dzień bez ciepłych zdań

składam papierowe ptaki
by przywiał cię wspomnień
cień papieru na stole szarym
jak koniec dnia pachnący deszczem

 


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 19 pazdziernika 2020, 19:14
za origami, to piękna sztuka :)
przysłano: 19 pazdziernika 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca