forma odpowiada za kształt
ciała w czystej pono grafii
więc na obraz i podobieństwo
Bóg stworzył Adama
wygięty w łuk eros
napina cięciwę do granic
akceptacji przez psyche
Bóg patrzy na Ewę
estetyka wyklucza kubizm
miękkie są i krągłe zanurzenia
Bóg wie gdzie
lipiec 2015