Przesadzanie storczyków – kiedy i jak?

A Raskolnikowski

 

po wyprowadzce mój syn i ja
w każdą niedzielę wieczorem
cieszyliśmy się rozmową na odległość

wyglądał na szczęśliwego
dużo mówił o poezji
być może między wersami
było coś więcej nie wiem

nawiasem mówiąc
wczoraj przesadziłam mu w nogi
kwitnące orchidee

nie doczytalam że nowe korzenie
jeszcze słabo pokryte welamenem
są bardzo łamliwe więc podczas przesadzania
zaleca się zachować szczególną ostrożność

wygląda na to że źle było zrobić to nagle

 

 

 

 

 

A Raskolnikowski
A Raskolnikowski
Wiersz · 20 października 2020
anonim