kłosy już pełne i łan się kołysze
podniosę wyżej
wiruje w głowie
a tu - cep z góry
i tryby z boku
i co mogłeś zrobić
a - dzisiaj masz las i słyszysz
tam pełno grzybów i czapek
starych
zbieraj
zabieraj i jak najdalej
daleko leć...