tylko czas się zmienił

Irena Świerżyńska

kłosy już pełne i łan się kołysze

podniosę wyżej 

wiruje w głowie

 

a tu - cep z góry

i tryby z boku

 

i co mogłeś  zrobić

 

a -  dzisiaj  masz las i słyszysz

tam pełno grzybów i czapek

starych

 

zbieraj

zabieraj i jak najdalej

 

daleko leć...

 

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 20 października 2020
anonim