Ptak

Konrad Koper

Wzleciał ptak złotopióry.

Ma błyszczące oczy i krzywy dziób.

Zatacza duże koła, skrzeczy.

Kieruje się ku biegunowi

i wielu prowadzi…

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 21 października 2020
anonim