ortodoksja

Jacek JacoM Michalski

nie chcę zwycięstwa

tylko pójść dalej

każda wiktoria rodzi klęskę

z porażki nie wzrośnie żaden triumf

wańka wstańka na wietrze

pokona każde nieszczęście

 

korowód świętych

miażdży obcą odmienność

w imię jedynej prawdy

poddaj się i uchyl

przyjdzie czas na pętlę

pod stopami tańczą taborety

tym którzy niosą n eony

 

pozbawione światła

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 22 października 2020
anonim