w rytmie tanga

Irena Świerżyńska

jaki  -  jeszcze projekt czeka

duży 

wieża pełna planów

 

tyle w duszy jest człowieka

szybki bieg

krok sprężysty i głowa

śmiga

 

trzeba

trzeba

słońce rzuca promień złoty

 

i tu oko mruga

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 23 października 2020
anonim