widz na krześle przed telewizorem
patrzy jak migają paski wiadomości
ze świata zadżumionych
nie ma leczenia same łgarstwa
wszystko leży
statystyki i reklamy rygor
i środki karne
a tu piwa już nie ma
nowe zaostrzenia mają w planie
zamkną świat na cztery spusty
szaleństwo i strach
umysł kipi
krzesło trzeszczy
jakby chciało gniew ostudzić
pilot
coraz gwałtowniej przerzuca kanały
strzela
do wszystkich politycznych kurew
serią choler ścina reklamy
wszystko co było na stole fruwa
pofrunęło krzesło w górę
i odfrunął telewidz z telewizorem
niektórzy tak mają
już przysiadł na oknie bez klamki
i czeka aż astrologowie
ogłoszą inny koniec tego miesiąca
kwarantanny