Jezioro

Konrad Koper

Słońce oślepia.

Promienie delikatnie się załamują.

 

Wiatr porywa

i marszczy powierzchnie wody.

 

Na niebie są obłoki i burzowe chmury.

 

Z daleka grzmi.

Niesie się też śpiew ptaków.

 

Płynie wymownie para…

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 23 października 2020
anonim
  • marzena
    dobry, przepraszam niedowidzę:)
    płynie para łabędzi...

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    pomyśl jak poprawić i unikaj - się
    w nadmiarze, ja mam pomysł
    ale sam popracuj

    · Zgłoś · 4 lata