Literatura

Wojna dosięgła macicę (wiersz)

Cytra


tyle pieniędzy poszło na rodziny
by zaobrączkowani mnożyli bąki
 
przymus - nie ma mowy 
wykrzykują zawistne języki
oporne na argumenty
a za rogiem już czeka golizna
to jest odnowa czy urwisko

 

a słucha ich Bóg który stworzył Adama 
i dał mu Ewę dla prokreacji
mieli co mieli a wybrali swobodę
nie czuje się winny
dalej ordynuje dusze z ciała do ciała

 

zaś szatan co ma ogon pawi
i ogniem słońce zapala
kamień do ręki feministkom podał
problemy pandemii spycha poza widzialność
rajcuje go wojna toczona na chodnikach
ślepe oczy matek i zadki gęsi
a tłem wszystkiego błękitne niebo

 

może nie będzie aborcji dziatki
ale słabeuszy i tak załatwi NFZ

 


fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 25 pazdziernika 2020, 09:15
...i znowu dyrdymalisz
30 pazdziernika 2020, 16:46
Dyrdymali? Pierdoli od rzeczy, jak na typową starą prawicową kurwę przystało :)
przysłano: 24 pazdziernika 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca