czy ty wiesz co znaczy mur

Irena Świerżyńska

dziś ulica dudni

a - pół wieku temu

 

stado koni w głowie huk

sen przynosił smak tortury

węzeł ściskał dłonie

bystre

 

czy  -  ktoś 

coś....  

 

lata

całe

spać nie mogę

wznoszę głowę proszę niebo

pomóż

odrzuć skały

przygładź trud samotny

 

drugi  

poszedł sobie gwizdać

a - ty skacz i szoruj ściany

 

ono nie wie

nic nie czuje - tylko śpiewa

daj

w swoim małym świecie buja

 

może tylko pełna łza żyje

dobrze  

 

czy - udrękę zgasi

czasem

 

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 25 października 2020
anonim