Literatura

Dyrdymały (wiersz)

Cytra


poeci otwierają swoje drzwi
ci co dłużej piszą wybierają wahadłowe
asekuracyjnie nie zajmują stanowiska
wobec wypowiedzianego

 

uniki? - poecie wolno wszystko
otworzenie drzwi otworzyć otwarcie
odbiorca już rusza w wir osobistych wycieczek
głaskać? dokopać? 
czasem czuje się nieswojo

 

zaletą wiersza jest tajemnicza nieodkrytość
albo odwrotnie
o co w tym chodzi?

 

gdy nie pojmą i znudzą się 
niewyrafinowanymi torturami w dybach języka 
wydają wypociny na własny koszt
tyle tomików żyje w nędzy
 
piszących nie łączy pióro ani wiersze 
lecz lustra
w których podziwiają swoje odbicie

 

portal nie jest klamrą spinającą 
naprawdę jest polem walk
i biblioteką

 


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
25 pazdziernika 2020, 16:44
Poecie wolno wszystko, to prawda.
Ale poeta oceniany jest też za poglądy,
chociaż nie powinien.
Tomiki wydawane własnym sumptem, to porażka.
Utwierdza się w autorach, że są już poetami.
" Bo przecież mnie publikują"

Na portalach internetowych o profilu poetyckim
piszą amatorzy.
którzy próbują przedrzeć się, po prostu przedrzeć.
Nie zabijajmy ich pasji.
A nóż widelec?
przysłano: 25 pazdziernika 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca