ku pamięci

Irena Świerżyńska

Ewa - była

mała czarna  -  w duszy mur

twarz skupiona 

oko

gruba kreska trzyma

 

anioł czarny w środku

drgał

głos potężny ścielił ściany

 

cisza dookoła 

dosyć

stop i już

odchodzi i nikt już nie zatrzyma

 

dobrze - że jest pamięć

słuchaj

śpiewa

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 27 października 2020
anonim
Usunięto 1 komentarz