Literatura

Megaseniorzy (wiersz)

Cytra

w pewnym wieku przychodzi moda na umieranie
chociaż nadal w przedpołudnie zapełniają autobusy
umierają

ale teraz jakby z większą świadomością

 

obserwujemy ich wprawki wirtualne
piszą epitafium
spisują w strofach okruchy młodości
gdy te rozsypują się już w pamięci
chociaż wiedzą że pochłonie je czarna dziura
kiedy eksploduje im głowa

 

czasem nawet widują zorzę jasną /w tunelu/
lecz w poświacie tejże
zawsze tylko głupotę własną
stanowczo brakuje domów wariatów

 

nikogo już nie dziwi senior z laptopem
i z rozwaloną głową

 
 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 pazdziernika 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca