ostatnie muchy tej jesieni są takie dokuczliwe
zabijasz myśląc ostatnia - błąd
muchy i komuchy są w naszym świecie
niezniszczalne jak i w kułak śmiejące się sądy
na ulicy
czarne dziunie lewactwa robią zamieszanie
po każdym słowie - musicie
głośna horda wulgaryzmów
istoty niby z tego samego świata
śmieją się poniżają chrześcijan słowem i gestem
powodując przepychanki
czerń szaleje a nam seniorom szarzeją rysy
skamieniałych zgrozą twarzy
na tym powstającym cmentarzysku człowieczeństwa
my na nowo dopiero się rodzimy
nasze sprawy są jeszcze przeciętne
i naturalnie szare
- nasze sprawy będą przejrzyste
nie schowają się za gardą cynizmu
to mantra każdego rządu
karuzela się kręci
chociaż jeden uśmiech pod maską
na miarę niechęci
Jak nie Żydzi, to komuchy...obsesja jakaś.