~ W CIAŁA PAMIĘCI

Krzysztof Maria Szarszewski

 

        ~ W CIAŁA PAMIĘCI
 
     Cichutkie ma tylko wspomnienia
tych kilku z poetą spacerów
po barwnych chmur galaktykach
i kilka północnych z nim wierszy
w nich zżółkłe słowa i szepty
 
     Słodycz ich śni w samotności
drżą echem westchnień i wzruszeń
w pamięci nagiego ciała
choć czasem w niebo spogląda
świętą być nigdy nie chciała 
 
     Nie bała w miłości się pławić… 
w nieziemskich doznaniach mościć
może to sen był… dziś myśli 
dżdżem siedmiocudnym się przyśnił
Yin Yang dzikie wzniecił błogości
 
     Dzisiaj nadobnie przypełza, nawiedza
odkrywa zmysłowość obnażeń nagości
bezwstydnie oplata… nasyca i pieści 
a ona… przytula się bez pamięci
pięknieje w namiętności
 
⊰Ҝற$⊱…………………………………………………………… Toruń - 3O października '2O

 

Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 30 października 2020
anonim