Karafka (alkohol)

Konrad Koper

Stoi szklany kryształ,

odbijający i załamywający  promienie.

 

W nim jest eliksir zapomnienia.

Nalewamy go do pucharków

i próbujemy.

 

W komnacie, między gośćmi  lata anioł wolności.

Wkrótce przegoni go noc.

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 31 października 2020
anonim