Literatura

Mądrość kubka kisielu (wiersz)

Cytra


choć dookoła świat nadyma się problemami
ty nabierasz kształtu kanapy
a szare komórki przestają już płodzić

 

– to już zmierzch

 

w głowie rozsypało się 
tysiące kawałeczków wspomnień 
nie pasujących do żadnej układanki

 

- coraz częściej budzisz się stary

 

czasem wraca kilka chwil 
po śladach dobrych chęci ale kanciastość 
sprawia że słowa które mogły być miłe

 

- nie były
bo starość to syf
a staruchy są do dupy 

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 1 listopada 2020, 11:34
Cóż, Halinko, jak mawiała śp. pamięci moja Mama: "Trzeba umieć z gracją wychodzić z mody".
Cytra
Cytra 1 listopada 2020, 13:21
Więc słuchaj się mamy.
Cytra
Cytra 14 listopada 2020, 20:19
śmieszne są te wizje
z niedostrzeganego przedtem świata
czasem muszę się uszczypnąć
tak mogłabym pisać jeszcze przez wiele lat
aż do wyczerpania
tylko ta głupota na końcu
i pieprzona duma
hm...
przysłano: 31 pazdziernika 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca