tyle w tobie bólu
tyle ciemnych smug
czemu
a - to tamte plamy wciąż dudnią
i słyszę - co noc
nie wiesz
co to znaczy
gorycz duszę gryzie i te wielkie oczy
i tu diabeł plecie supłów moc
miało być radośnie
słodko
a tu - ciężki cios
kruszyna
ono - tu i tam nie tak
obraz chory przekręcony
koszmar wielki
ty nic - tu nie znaczysz
i już nic nie twoje
głowa pęka i lęk przygniata skronie
zamykasz
powieki i tam klatka miga
szukaj ciepła w duszy
kiedyś
kiedyś - może przyjdzie
twoja jasna noc
25 październik 2020 r