Afrodyta

Konrad Koper

Wśród otchłani i odmętu

rodzi się morska Bogini.

 

Budzą się ryby, rosną rośliny…

Syreny zaczynają śpiewać.

 

Po chwili na powierzchni tańczy Afrodyta.

Bogowie patrzą na ocean zachwyceni.

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 1 listopada 2020
anonim