Rok 2040

Konrad Koper

Podczas święta Zmarłych

nosiliśmy kostiumy i wyłudzaliśmy słodycze.

 

Dla zabawy przeszliśmy się po cmentarzu.

Niespodziewanie zobaczyliśmy zjawę, wychodzącą z grobu.

Miała przysłonięte usta i nos.

Ocierała się boleśnie.

Mieliśmy wrażenie, że duch czegoś chce od nas…

 

Spojrzeliśmy na nagrobek, osoba umarła w 2020 roku.

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 1 listopada 2020
anonim