od wczoraj w pamięci powraca

Irena Świerżyńska

przynosisz kosz ciepła przed świtem

marzenia spełniają się czasem

 

myślałaś - to tylko w bajkach

a - tu

zapukał i czeka

 

i lato wróciło

i jesień

choć - późna kolory podrzuca

poznajesz co znaczy bliskość

 

i jak

serce na dłoni puka

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 3 listopada 2020
anonim