Literatura

Ławka elektryczna (wiersz)

Łukasz Nowosielski

ostatnia ławka na końcu parku
dla dwojga tych, których ciepło omija
tych, co nie mieli nigdy początku
ślepa uliczka - zielona mila

 

tam pośród drzew elektryczne krzesła
u schyłku lata schwytały burzę
ostatnią pieszczotę tych, co jesienią
we dwoje chcieli przynajmniej umrzeć

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 listopada 2020 (historia)

Inne teksty autora

Aranżacja miejsca zbrodni
Łukasz Nowosielski
Na ślinę
Łukasz Nowosielski
Do bruku
Łukasz Nowosielski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca