raj na obcym polu

Irena Świerżyńska

myśli pełno i lotu ful

tylko nie masz ziemi

 

gryź i drap kamienie i cegły

pole 

pełne

ale - nie twoje

 

mysz też musi przeżyć i często

chrupie

ostry los deptany

 

poznaje na żywo  -  bez sceny

smaki

pustych korzeni

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 3 listopada 2020
anonim