Literatura

Hulaj dusza piekła nie ma (wiersz)

Cytra


za oknem trwają igrzyska oburzonych kobiet
broniących swoich macic razem z kobietami 
z opozycji które z kolei dałyby macice za powrót do władzy
razem głośno artykułują brzydkie wyrazy na j* na w*
podchodzą pod mury kościołów malują tam świństwa

 

włącz mi tv info chcę zobaczyć zachorowania
to jak kronika nietowarzyska bo wiadomo że ci 
z wirusem chwilowo albo na zawsze odpadają w kontaktach 
a mnie to przesuwa coraz szybciej do pierwszego rzędu

 

odsłaniają się choroby współistniejące

dla przyszłego koronawirusa i wiek już jest słuszny

a co z treścią życia zapytacie
treść życia czyli sens za długo trawiony staje się duszny 
jest grą o przetrwanie

 

wszystko się zmieniło

młodym kiedyś chodziło o miłość, dziś bardziej o seks 
wiersze w paczce tabletek 
ciśnienie skacze

zabijam czas

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 4 listopada 2020, 16:50
"fatalny4 listopada 2020, 08:12"

...te fatalne przy wartościowych tekstach i wyśmienite przy gniotach wstawia ten sam anonimowy i prymitywny piździelec - no cóż, takie możliwości daje pojebana wywrota
przysłano: 3 listopada 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca