ktoś zatrzymał bieg

Irena Świerżyńska

przyszło   

spadło

kręci gdzieś i w obłokach buja

 

tylko

głowa ułożona nic tu nie pojmuje

bramy z kłódką stop

zapora

 

cmentarz zawsze

cichy

ciepłym dymem ścielił

a  -  dziś  progi puste 

czy zrozumie tamten bliski

 

a no zawsze  było  -  tak

 

a teraz  -  nie

ma swój bieg

 

do bramy

 

          2 listopad 2020 r

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 4 listopada 2020
anonim