Aranżacja miejsca zbrodni

Łukasz Nowosielski

oględziny nie będą łatwe

bo jak obrysować kredą

na podłodze kontury truchła

tak żałośnie bezkształtnego

 

pościel wymiętą zostawmy

a na stole stygnącą kolację

miejsce zbrodni jak randka gwałtowna

niech godną ma aranżację

 

i niech się łudzą że było tu życie

gdy akta założą tej sprawie

choć ta miłość rozbita na strzępy

jak widmo - nawet nie krwawi

Łukasz Nowosielski
Łukasz Nowosielski
Wiersz · 5 listopada 2020
anonim