Literatura

Głos boga (wiersz)

abc

Ulubiona primadonna pierwsza w moim burdelu
jedna z wielu dzierzba rudogłowa
słodka ptaszyna ciernistych krzewów 
żadne bello bello bello klienci są tak doniośli 
jakby srali kamieniami 
gdy ich nabija kruszyna na strap-on dildo 
nie duet bo z natury nie jesteśmy monogamistami 
(społecznie narzucony system)
tylko trio kwartet kwintet sekstet septet oktet 
zapytaj o to swojego pastora co myśli 
o takim swingowaniu przy muzyce Mozarta 
z nagimi ciałami jak na fotografii Spencera Tunicka? 
on też tu ukradkiem bywa zaczyna od długiej 
kreski koki a następnego dnia w środę 
wygłasza piękne kazanie o życiu w czasach 
Wielkiego Babilonu którym ja zawiaduję 

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 6 listopada 2020, 16:40
Też dostałeś - wyśmienity?
Super ja też :-))
Mithril
Mithril 6 listopada 2020, 20:17
...mam cokolwiek mieszane uczucia: gdyby powyższy tekst wtrącić do dowolnego tekstu bukowskiego, to chyba nawet nikt by nie zauważył, że jest w tekście wtręt z innej "parafii"
abc
abc 6 listopada 2020, 22:09
To jest moja wersja wesela Figara, uwspółcześniłem Mozarta ;-)
Mithril
Mithril 7 listopada 2020, 10:53
...wiesz, ja nie drążę źródła inspiracji, dzielę się tylko odczuciami
przysłano: 5 listopada 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca