Nie mam dla Ciebie niczego oprócz wiersza., oprócz bukietu słów,kwiaty.róży , nasączonych krwią z serca. Kwiaty są umiłowaniem mej duszy, ich zapach wywołuję wspomnienia... Oprócz łez ubranych w szelest liter nic nie mam, Samotnośći ,tak samo dokuczliwą we wszystkich językach. Jeżeli zechcesz ,podzielimy się wierszem jak chlebem. Aby powróciły wypłoszone po drodze marzenia. I dziecięce bezbronne uśmiechy i mowa Cześć do jutra,lepsze bo zgłębi serca płynące.../ . Czy wiesz. że najbardziej uśmiechają się Ci - którzy najbardziej cierpią. Najpiękniejsze oczy mają którzy najwięcej płaczą.. . Najlepiej słuchają Ci których nikt nie słucha,''bo'' nikt nie lubi... Najwięcej marzą Ci ,ludzie którzy najwięcej stracili. Wiersz ten napisała Alicja Jankowska Kowalska . Wągrowiec . dnia 5 listopad 2020 ,godzina 22,46.