To ma sens

Cytra

 

na samym smutku nie uda się
zbudować wiersza jeszcze 
potrzebne jest poczucie krzywdy 
a dla satysfakcji - horda czytelników 

 

zmierzą mnie od stóp do głów
i oddam im wszystko

niech z przerażenia i rozkoszy jęczy
dotykane słowo i każdy zdeptany wers

 

niech z przerażenia i rozkoszy jęczy 
rozpalony wiersz

to nic że myśli i zdania bywają złośliwe
dzika od zawsze pragnę dzikiego czytelnika

 

nie uchylam się od obowiązku - cierpię

jak przystoi poecie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Cytra
Cytra
Wiersz · 6 listopada 2020
anonim