"W dzień ten niezwykły,
Gdy lud stanął zwykły,
Obalić swych katów
Ohydnych plutokratów,
Zawalczyć o równość,
Podział złączyć w jedność,
Kobietom dać prawo głosu,
Do decyzji i własnego losu,
Robotnikom zdjąć kajdany,
szczęście i dostatek został dany,
Dla człowieka pracy,
żądamy równej płacy
Sowieckiego rolnika,
wznieść ku pomnikach,
A naszego wodza,
Lenina cudownego,
upamiętnić jako człowieka wspaniałego"