"Pochód Majowy"

katiusza

"Sierp i Młot ku górze wznieśli,

Rolnicy zboże przynieśli,

Dzieci złożyły piękne malunki,

Inni wiersze oraz trunki,

Portret Lenina w blasku słońca,

Tłumy Ludu  nie mają końca,

W rytm sowieckich pieśni,

Idą robotnicy ówcześni,

Pionierzy dumnym krokiem,

Lenin spogląda na lud okiem,

Donośny śpiew chóru Majowego,

Śpiewa na cześć święta cudownego"

 

katiusza
katiusza
Wiersz · 7 listopada 2020
anonim
  • victor51
    Może trzeba z tego dzieła skorzystać w kabarecie, ale i tego nie jestem pewien

    · Zgłoś · 4 lata