odmiany

Jacek JacoM Michalski

powinienem pojechać na groby

jeszcze mnie tam nie było

mam kwiaty które i tak zwiędną

znicze które i tak zgasną

pamięć która się tli

 

obrazy wracają

zamiotę liście z kamienia

zatrzymam chwilę w chaosie

będę tam

odtworzę ceremonie

szaman zatańczy pod powiekami

na małym bębenku wystuka klucz

 

klepsydra gra ciszej

słychać szum piasku

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 8 listopada 2020
anonim
  • marzena
    ... nie wiem co napisać, cmentarze mnie przerażają ale mają w sobie coś jakby mogły nas przenosić do innego wymiaru

    · Zgłoś · 4 lata