Uśmiechnij się

Konrad Koper

Smutny i zrezygnowany był Listopad,

poraził rośliny.

 

Lecz wiatr porwał liście

i zaniósł miesiącu złoto, srebro, brąz.

 

Listopad uśmiechnął się promieniem.

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 9 listopada 2020
anonim