z głębią w duszy

Irena Świerżyńska

ciepła dusza falę zbiera

głębię nosi

nic nie burzy

nie wiruje

 

czasem

zamęt i głębiny stare zgasi

 

nie rozpuścisz twardej skały

możesz

sobie marzyć

 

odpuść

zostaw i nie wracaj

 

zobacz

tyle gwiazd na niebie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 10 listopada 2020
anonim