Ptaki

Konrad Koper

Wzleciała gołębica.

Sowa zaatakowała niegodnego

a wrona dobrego.

Orzeł leciał wysoko nad głowami.

Kaczka kreśliła wieloznaczne koła…

 

Zazdrościmy ptakom, że są ponad światem.

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 14 listopada 2020
anonim
  • marzena
    hm... męczysz ptaszki
    ale one zachowują porządek, a ludzie różnie

    · Zgłoś · 3 lata temu