dawno temu
biega krzyczy wicher pędzi
jak z łopaty żwir się sypie
kłuje
poszarpaną duszę brudzi
za lat parę
biznes kręci - pralnia będzie
zapowiada
cel trafiony
gratuluję
pan - tak lubi szarobure
plamy cudze
i pył
i dym
tu - bez kurzu i po sprawie