szklana góra

Jacek JacoM Michalski

mamy kontrolę nad kontrolą

powieki jak łańcuchy

wiążą nic do niczego

zagrajmy w karty o wczoraj

szuler ma wszystkie asy

i tak nie wygra

joker ostrzy kosę przed żniwami

doskonała zabawa w świat mistyków

 

kobieta która pamięta przyszłość

otwiera drzwi i jaskinie

zbyt brzydka by tańczyć

pragnie uszami królika

przebić się przez stracone szanse

 

na stole wśród rozlanych opowieści

leży namiękły walet kier

 

rozdanie skończone

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 15 listopada 2020
anonim
  • marzena
    Pozbyłabym się - rozdanie skończone - jakoś inaczej to widzę. Ale to moja mała sugestia.

    · Zgłoś · 4 lata