szklana góra

Jacek JacoM Michalski

mamy kontrolę nad kontrolą

powieki jak łańcuchy

wiążą nic do niczego

zagrajmy w karty o wczoraj

szuler ma wszystkie asy

i tak nie wygra

joker ostrzy kosę przed żniwami

doskonała zabawa w świat mistyków

 

kobieta która pamięta przyszłość

otwiera drzwi i jaskinie

zbyt brzydka by tańczyć

pragnie uszami królika

przebić się przez stracone szanse

 

na stole wśród rozlanych opowieści

leży namiękły walet kier

 

rozdanie skończone

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 15 listopada 2020
anonim
  • marzena
    Pozbyłabym się - rozdanie skończone - jakoś inaczej to widzę. Ale to moja mała sugestia.

    · Zgłoś · 3 lata temu