Cierpliwości

Cytra

znowu zagrały dzwony
terapia szokowa
Bogu trzeba zaufać
czekać

 

aż uśmiech w grymas się zmieni
gdy świerszcze w płucach
kołysanki zagrają

 

lekarz drogocennieje
a rozum tanieje

 

horror jeszcze przed nami...
tajnie wieszczą analitycy

 

a rząd cóż rząd
że cierpliwość
dziś największą z zalet

 

dzwony biją
świat przerażony

 

Quo vadis człowieku
Panem Bogiem chciałeś być?

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Cytra
Cytra
Wiersz · 15 listopada 2020
anonim