wracamy do życia

Irena Świerżyńska

czy - możliwe 

 

dusza głodna -  ciepło gdzieś

daleko

 

ty - ogrzałeś

duch przyniosłeś i wygładziłeś 

progi

 

teraz  - razem

 

krok za krokiem tańcz i płyń

 

dotyk uśmiech  płatki róż

i dusza  twarze gładzi

 

zostaw

ogon zwiędłych smutków

w sercach  jesień złota

 

już

wiemy - co znaczy blisko 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 17 listopada 2020
anonim