Bogactwo uczuć tworzy człowieka, a życie jest kręte niczym rzeka, jak postępować ,by być lubianym,kochać i jednocześnie być kochanym. Lekarstwo stworzyć na swoje życie. Żyć pełną piersią ciągle w rozkwicie. Smutki odsuwać na dalszy plan. Oczekiwać tylko dobrych zmian. W drugim człowieku zobaczyć człowieka, bo przecież życie tak szybko ucieka. Dobry ślad na tej Ziemi pozostaw po Siebie.Szanuj, kochaj i dobrze się baw . Ale pamiętaj siostrę się ma tylko jedną ,pamiętaj o Niej. Bo ona pamięta'' Bogatym nie jest ten,który posiada, ale ten ,kto rozdaję, kto zdolny jest dawać''. Pamiętaj o każdej Przyjażńi . Niech fałsz i obłuda z daleka Cię omija. Miej zawsze szczęście ,we dniu i w nocy, a wszystko co dobre przy Tobie kroczy. Niech wyciągają ku Tobie mój bracie Sławku życzliwe dłonie'' Żyjesz niechaj w sercu ogień płonie.