z pokorą w tle

Irena Świerżyńska

a - ja nie chcę

czemu boisz się mojego

 

czyżby  

duszek  pika w dali -  czy być może

porcelana z klasą  muśnie rąbek ego

 

pamięć  mgiełką ścieli i cień

łzy się suszy

 

puder - tak

a twarz - nie

 

nie było pokory

 

tylko - była cisza

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 19 listopada 2020
anonim