trzask
i zgasło światło bliskie
głowa głośny huk podzieli
przygładzi
tylko cicho szumi
sam - dół wysłany potem
ktoś
przygniótł i dorzucił licho
może
może
jutro lampka zapali się sama
ta - czerwona
i popłynie rzeka wspomnień
i na niby gala