nie boję się

Lucky Person

ściśnięte dzisiaj życie

nawet jeśli potrzebuje skrzydeł

nie wzbije się ponad przestrzeń

zakazano mu być

wolnym ptakiem

zakazano mu wołać

niech się cieszy

z zaledwie kawałka tego

co pozostało

niech nie skamle o więcej

bo zniknie to co zniknąć nie miało

a na zewnętrzach

stać będą głupcy

którym ciągle się jeszcze wydaje

że skrzydła latają

i z głupcami iść musisz

kamień w dłoni

i krzyczeć musisz

ulica jest sztuką człowieka

twojego. 

 

 

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 21 listopada 2020
anonim