i susza pomaga

Irena Świerżyńska

głowa  srebrne fale nosi

świeci

nuci

 

w środku myśli pędzą 

ale - jeszcze daleko do  nieba

 

jak przetrawić

 

a - tu już kiełkuje nowe i świeża  

góra rośnie

cóż bywa - za  dużo wilgoci

 

chce

pokazać swoje ego i kolec

ostry wrzuci

 

może kiedyś przyjdzie susza

i obraz w  lustrze zobaczy

 

jaki...

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 21 listopada 2020
anonim