po co staremu te garście leków
nie pomogą na sto chorób naraz
nie zmniejszą traumy odchodzenia
to czekanie uśmiechy politowania
po co takie kulą podparte życie
toczące się ostatnią drogą
po bruku
niemoc prowadzi zgarbiony czas
sto lat to złe życzenia
...ano(!) z kontekstu wynika sadystyczne: "a męcz się!"
- eutanazja winna być tak dostępna jak COVID-19